Rocklegend
Boken jag läser just nu heter som sagt Inte som andra döttrar av Deborah Spungen.

"Hösten 1978 hittas Nancy Spungen, 20 år, knivhuggen till döds i rum 100 på Chelsea Hotel i New york. Hennes pojkvän, punkrocksjtärtan Sid Vicious i Sex Pistols, anklagas för mordet som get stort eko i pressen. Frigiven mot borgen dör han några månader senare av en överdos.
I den här starka och gripande boken berättar Nancys mamma om sin dotters plågsamma liv, allt från hennes traumatiska födelse till hennes tonår med självmordsförsök och heroinmissbruk. Under tjugo ångestfyllda år söker Nancys föräldrar hjälp åt sin intelligenta men kontrollerbara dotter.
Till en början säger läkarna att Nancys beteende är normalt, något hon växer ifrån. Senare att det är föräldrarnas fel. Nancys raserianfall och drogmissbruk förvärras hela tiden och hotar ödelägga familjen.
Först efter dotterns död får familjen veta att hon förmodligen varit schizofren."

Efter Sex Pistols turné i USA flyttade Nancy och Sid Vicious in på Chelsea Hotell, rum 100 och det var där Nancy hittades död i badrummet under ett tvättställ, den 12 oktober 1978. Hon hade mördats med ett hugg i magen av en cirka 18 cm lång jaktkniv som tillhörde Vicious dock köpte Nancy kniven åt Sid på Times Square. Han blev senare anklagad för mordet trots att Neon Leon (musiker) sa att det fanns en langare kvar när han och de sista gick. Sid hade däckat tidigare den kvällen efter att ha tagit en stor mängd tuinaltabletter och alkohol. Hon hade bara på sig svarta spetsunderkläder när man hittade henne. Man tror att hon fick kniven i magen mellan klockan sex och sju på morgonen och dog mellan klockan nio och tio på morgonen, efter att ha förblött. Både Sid och Nancy var höga på okänt antal droger eftersom vittnen på hotellet vittnat om att de skulle ha haft ett hundratal dollar att slösa på enbart droger den kvällen. Sid greps av polisen för mordet men släpptes mot borgen och dog av en heroinöverdos några månader senare, den 2 februari 1979, Och man tror inte att det var ett misstag, utan att det var självmord. Man tror även att det kunde vara Sid's egna mamma som tvingat i Sid drogerna till överdosen. Nancy blev bara 20 år gammal. (wikipedia)

 
Boken Inte som andra döttrar skildrar en mammas berättelse om hur hon och hennes man förtvivlat letar ett sätt att hjälpa sin djupt psykiskt störda dotter, men fann aldrig den hjälpen. Nancy vigde sitt liv åt musiken och drogerna. Hade Nancy fötts 30 år senare, hade hon då kunnat få den hjälp hon behövde, vem vet?

RIP Nancy Spungen & Simon John Ritchie "Sid Vicious"
Kommentarer
Josie

Nice blogg:)

2010-01-25 @ 01:38:17
URL: http://josiieliive.blogg.se/
liz

Har läst den 6 ggr så himla bra bok!! Love it

2010-01-25 @ 18:37:58
URL: http://www.wifeey.bloggplatsen.se
Anonym

Jag ÄLSKAR den boken :) Den är såååå bra

2011-06-26 @ 20:36:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback