Broken/fixed

Nu har Bull lagat min dator, fett nice yo som jag brukar säga! Tjillivippen!

Mys kväll med Jennie.

resize_image_183 (MMS)

Mys kväll med Jennie.

Min dator är trasig :-(

resize_image_176 (MMS)

Min dator är trasig :-(

Helgen


Den här helgen har varit rätt skön ändå. I fredags var jag ute på äventyr. I lördags gick jag på stan och snacka skit med Lina. Sen har jag varit med Jimmy, vi åt plättar idag det var awesome haha. Imorgon har jag och Jennie fullspäckat schema från morgon till kväll. Först ska jag följa med Jennie och kolla på en lägenhet. Sen ska vi in till stan så Jennie kan fixa pass och gå en sväng till körskolan. Det blir tidig lunch. Sen ska vi gå på drop in och klippa oss. Sen ska vi hem till mig och käka tacos och sen film, lägga ansiktsmasker och bara mysa. Så det ser jag fram emot, har varit sugen på tacos hur länge som helst. Sen är det alltid trevligt med kvalitets tid med Jenine hihi!

För dom som är nyfikna så har jag nu börjat med tre nya mediciner. En som ska hjälpa mig att sova, en som ska hjälpa mig att må bättre

Hurt

Jag läste ett väldigt intressant blogg inlägg av en viss Fröken Räv. Och jag har nu bestämt mig för att skriva ett syster-inlägg eller vad man vill kalla det. Vill ni läsa inlägget kan ni klicka HÄR. Det handlar om tabut kring psykisk ohälsa. Jag skriver aldrig i bloggen helt ärligt om hur jag mår, kanske små kryptiska inlägg, men inte mer än så. Vet ni varför? Jo för att psykisk ohälsa är något man helst inte pratar om, det är något som helst ska tystas ner och man ska inte låtsas om det. Det här är en värld där alla är så väldigt angelägna om att hela tiden visa sig från sin bästa sida. Det ska alltid påvisas hur vacker man är, hur mycket tillgångar man har, hur mycket kontakter man har, vilka perfekta middagsbjudningar man ordnar, hur fint man håller på att renovera om köket, ja ni fattar. Aldrig någonsin kan man medge hur jobbigt det är att jobba tolv-timmars pass och samtidigt hinna med barn/partners/vänner/trädgårdsarbete/träning. Aldrig någonsin kan man medge att man tycker att jobbet är skit eller att man känner press på sig att man ska prestera eller att man tycker det är jobbigt att göra vissa saker.


Jag har inte tänkt hymla om hur jag mår längre. Man får vara ledsen, det är okey. Visst vet ni att alla mår dåligt någon gång, mer eller mindre? Den som säger att han/hon levt ett genomlyckligt liv ljuger. Alla har varit med om något som känns jobbigt, vare sig dom vill erkänna det eller inte.

Själv har jag varit deprimerad sedan många år tillbaka, det har varit upp och nedgångar men att må dåligt är ett naturligt tillstånd för mig. Ofta har jag försökt förminska mina egna problem "nej men det är inte så illa" eller "det är inte så farligt" men sen sitter jag där kanske en månad senare och mår riktigt dåligt och inser att det är nog rätt illa ändå. När man vissa perioder inte finner någon mening med att kliva upp ur sängen, då är det inte bra. Jag har nu senaste, kanske 3 månaderna, mått sämre och sämre. Det har succesivt blivit värre och värre. När jag vissa perioder verkligen tar till mig och inser att nej nu är det verkligen inte bra, och vågar pysa ut lite till folk omkring mig att jag mår inte så bra. Då har man ibland fått höra saker i stil med "men försök att inte tänka på det så mycket", ursäkta men jag kan liksom inte bara stänga av mina tankar, jag kan inte bara stänga av min hjärna. Jag kommer ju inte ifrån mig själv, vad ska jag göra när det blir outhärdligt, bara sluta tänka? Det går inte. Vissa verkar ha den där attityden "men ta en powernap så ska du se att allt ordnar sig" eller "drick en kopp te så ska du se att det känns bättre sen", det är så oerhört störande att få höra sånt när man börjat ta sitt psykiska mående på allvar. Tyvärr jag kan inte bota min ångest med en kopp te liksom.  Det är som att antingen vill folk inte höra om det, dom vill slippa bry sig och dom känner sig obekväma. Tyvärr men det är svårt att låtsas må bra när man inte gör det. Just face it, man kan inte må bra hela tiden, och det är faktiskt okey.

Den senaste månaden har jag gått med konstant ångest, stress och oro 24/7, det har varit mer eller mindre beroende på vilken tid på dygnet, värst har det varit när jag ska sova. Kan ni tänka er hur det känns att gå med sådan outhärdlig ångest att man inte vet vad man ska göra av sig själv? Kan ni tänka er hur det känns när ångesten tynger, pressar och gnager i bröstkorgen? Kan ni tänka er att det till och med blir jobbigt att andas ibland? Har jag ångest precis just nu? Ja, det har jag. Vad brukar jag ha ångest över? Allt möjligt, kan ni tänka er, jag har ångest över tusen saker känns det som. Jag har ångest över att jag inte orkar klä på mig vettiga kläder, jag har ångest över att jag inte orkar städa och diska hemma, jag har ångest över hur mycket jag sover, jag har ångest över hur lite jag sover, jag har ångest över att jag har svårt att somna, jag har ångest över att jag inte blir trött, jag har ångest över att jag inte orkar klippa bort tovorna i kattens päls, jag har ångest över att jag inte orkar umgås med kompisar så mycket som jag hade velat, jag har ångest över att jag inte orkar ta tag i saker, jag har ångest över att jag inte vågar berätta hur jag känner, jag har ångest över tiden, jag har ångest över min ekonomi, jag har ångest över mitt förflutna och jag har ångest över min framtid och jag har ångest över hur mycket annat som helst.

Jag är inte Berny Pålsson, Nancy Spungen eller Elizabeth Wurtzel, men mitt lidande räknas precis lika mycket. Det är som Berny skrev i sin andra bok "Känn pulsen slå" att man kan inte mäta lidande i ärr eller hur mycket receptbelagda mediciner man äter, och det som spelar roll är inte vad man lider av utan att man lider. Att sitta och säga att "det finns alltid någon som har det värre" är respektlöst att säga, man har rätt att må dåligt vare sig det rör sig om en depression eller Schizofreni. Jag har rätt att må dåligt samtidigt som jag har rättigheten att få hjälp med att må bra också. Imorgon har jag mitt första möte på psyk. Jag förtjänar att må bra och det här är min kamp.

Happy birthday to me

Ja nu har det hänt en hel del sedan jag skrev här sist, oj oj oj säger jag bara. Har fått en hel del gjort som stått på listan men det är tråkigt så det skriver jag inte mer än såhär om. Onsdags natten satt jag och småsöp och var social med en bekant, kom hem typ 8 på morgon haha. I torsdags blev jag "iväg lurad" på en biltur med en massa snack. I fredags blev jag kidnappad iväg på bowling kväll, jag fick en strike, wiho. I lördags var det fest eftersom jag har fyllt år (måndagen den 21:a, fick massa gratulationer på facebook tack så mycket!) och det hände så sjukt mycket hela den dagen kvällen och natten. Vi käkade pizza till middag i alla fall, det var gött. Jag hade hur trevligt som helst på festen. Min födelsedagsfest avslutades med sexigt sällskap i badkaret hehe.

Nu är det chill som gäller resten av denna kväll, imorgon har jag ett viktigt möte.

DEFCON 1 i min hjärna

Escargo

Idag har jag uträttat ärenden. Imorgon ska jag försöka städa lite. På fredag ska jag nog se supernaturell med Bull, vi har nog en hel del avsnitt att ta igen skulle jag tro. På lördag äre fest!

Väldigt random men här är en bild på Escargo, det låter fancy och det ser spännande ut... Men jag tror inte att det är särskilt gott...

Mental naturkatastrof?

RIP PAULINE MELENDER

† Vi saknar dig Pauline †† Vila i frid †

Torsdag

Idag hade jag sista dagen på praktiken. Känns skönt. Men det känns tråkigt att jag inte har orkat ge allt jag har. Men what to do what to do. Alldeles strax hade jag tänkt ta mig en powernap så jag orkar tjuvtvätta lite efter midnatt. Börjar vara dåligt om rena kläder nämligen. Imorgon har jag tusen ärenden att uträtta känns det som. Måste fixa med en massa papper och grejer. I helgen ska jag hänga med Jimmy, men om någon vill hitta på något så hör av er bara.

Jag bjuder på Jimmys favoritlåt innan jag går och powernapar :-P


Tidig födelsedags present från bonus mamma...

resize_image_266 (MMS)

Tidig födelsedags present från bonus mamma :-)

Hårigt

Nu har jag färgat håret, det blev grönt med rosa slingor.

Boken om burk curt!

resize_image_-34 (MMS)

Boken om burk curt!

Word!

resize_image_-33 (MMS)

Word!

Inte jättesjuk egentligen

Har varit på vårdcentralen igår. Jag är inte direkt sjuk egentligen, jag ska då inte smitta i alla fall så. Det är väl något konstigt efterspel av maginfluensan jag hade eller något. Så nu blir det praktik igen torsdag fredag och sen är det helg igen. Så men ja, jag är väl typ frisk, det är väl bara det att kroppen tagit stryk sen jag var sjuk. Men nu är det som sagt bara torsdag fredag kvar på denna vecka och sen är det bara nästa vecka kvar så är jag klar med denna praktik. Sen har jag en månad till på ett annat ställe kvar. Sen är det väl dags att söka sommarjobb och sånt egentligen... Jag.orkar.inte.

Sjuk igen!?

Så jävla fel jag kunde ha i min lägesrapport igår. Imorse spydde jag när jag höll på att göra mig i ordning för att fara till praktiken. Jag ringde sjukrådgivningen och jag får inte alls vara på praktiken på minst 3 dagar nu bara för att jag har spytt och för att diarrén återkommer titt som tätt. Det går tydligen någon underlig variant av maginfluensa som kan bli återkommande. Jag känner mig inte direkt sjuk men har jag diarré och spyr hux flux utan anledning så är jag ju uppenbarligen inte frisk och det finns antagligen en smittorisk. Så nu måste jag vara petnoga med maten. Måste äta jättelite mat åt gången men äta i princip hela tiden. Sen får jag inte äta vad som helst heller. Bara mesig mat typ kokt och mild mat. Absolut inget stekt eller starkt kryddat. Jag har fått en tid på vårdcentralen idag och ska snart gå dit. Dom sa att dom kan inte göra så mycket mer än vad jag själv kan göra, men jag ska dit mest för att jag vill ha ett läkarintyg på att jag är sjuk så det inte blir något tjaffs sen. Så ja, så kul är mitt liv just nu...