Asså det här med körkortet...

Läste bloggkommentatorernas inlägg om körkort och tänkte delge er om mina åsikter kring det!

Jag vill inte ha körkort och kommer nog aldrig skaffa det heller. Dyrt att ta körkort, dyrt att äga och köra bil. Bensinpriserna höjs hela tiden. Mammas argument för att jag ska ha körkort och bil är att "då kan du ju fara på solbacken och handla" (på solbacken finns Willys, Ö&B etc) Men asså ska jag ta körkortet och ha bil enkomt för att jag ska köra till solbacken och handla typ 2-3 gånger i månaden?? Ett annat argument folk gärna använder är att "men det blir ju så mycket lättare att få jobb om man har körkort". Jag vetefan om det asså, eftersom att enligt Reinfeldt så ska ungdomar vara lata och oföretagsamma så kommer det nog vara svårt att få en ordentlig anställning förens man är kring 30 och då hjälper det nog inte så mycket att man har körkort misstänker jag. Visst finns det ju dom arbetsgivare som kräver att man ska ha B-körkort, och då är det ju en annan femma, såvida det kommer ingå i arbetsuppgifterna att man ska köra runt. Men sen finns det många arbetsgivare som kräver att man ska ha B-körkort bara för sakens skull utan att det ens ingår i arbetsuppgifterna att man ska köra runt, och det är verkligen det fånigaste som finns. Jag förstår inte hur det kan vara relevant att man ska ha körkort när det inte ens ingår i arbetsuppgifterna att man ska köra bil.

Mina argument för att inte skaffa körkort:
* Det är sablans dyrt.
* Bensinpriserna går upp hela tiden.
* Det är dyrt att ha bil.
* Man kan i dom flesta fallen, gå cykla eller åka kollektivt istället.
* Man sparar på naturen.
* Mindre trängsel i trafiken.

Jag tycker att så länge man inte finner det absolut nödvändigt eller om det ingår i ens yrke att man ska köra så kan man lika gärna låta bli liksom. Jag känner många människor i olika åldrar som klarar sig finfint utan körkort och bil. Sen fattar jag inte det här allmänna intrycket av att alla borde ha bil, va fan det för? Man kan samåka för att åka och handla liksom, jag har vänner som själva erbjuder sig att man får åka med och handla när dom ändå är i farten, så det är inte alla som snyltar skjuts heller. Om jag ber någon om skjuts i övriga fall så brukar jag faktiskt ge en slant för bensinen. Men nog om det nu, ni förstår min poäng!

För er som undrar hur det går med hund & katt ihop...


Det går rätt bra faktiskt!

Psalm 21

Jag har just sett klart Psalm 21, en riktigt bra och välgjord film för att vara svensk producerad. Jag rekomenderar den starkt för dem som gillar läskiga filmer. Och det han säger i slutet i hans sista predikan är så jävla sant!

Hundvakt

I helgen är jag hundvakt till lilla Alma! Hon är jättemysig ^__^

Foofie & Andreas flummar

Foofie och Andreas flummar överallt och ingenstans!

Senaste pysslet!

Tävla med Vingel!MMS:a in din festligaste partybild så kan du bli en av dem som vinner 10 000kr! Kul va! Instruktioner HÄR

Är ni nyfikna på mitt bidrag i tävlingen och vill hjälpa mig att vinna ska ni kika in HÄR

Alla som inte dansar är våldtäktsmän!

Småpyssel på morgonkvisten

Min väska är snyggaste ever nu när det är stjärnor på den!Passande klistermärke på tändaren!Varningens ord!

Andreaaas!

Imorgon kommer Andreas hit!
HAPPYFACE!

Filosofi på hög nivå

Gissa bajset!

Onsdag

Idag blev det en sväng på stan och Coop. Tråkigt väder som fan, tur att våren är påväg. Oj vilket intressant inlägg ddet här blev, intresse smurfarna hoppar och gör kullerbytter i extas. Jag är så finurlig ibland. Håhåå

Nattfilm

Nu slår jag igång en nattfilm, det blir Mean Girls och sen kanske Mean Girls 2

Och skalman han äl tlööött

Imorgon blir det uträttanden av ärenden på stan. Nu, sängdags. Trötte Foofie signin' out!

Vad gör man i Kalix?

Åker skooter såklart!

Glad påsk!

I mitt köksfönster...

Bytte gardiner härom dagen. Såhär snitsigt är det nu!

Kalix

Nu bär det av till Kalix!

Super

Här är en av mina super-juice-blandningar!

Slutet av en era

Nu har Lina, efter 3 vansinnigt roliga månader, flyttat ut. På ett sätt känns det skönt för jag kan fixa tillbaka allt så som jag hade innan, men på ett sätt är det också tråkigt. Vem ska jag nu sitta och flumma med 2 på natten liksom? Lina är seriöst världens bästa roomie, hon lagar asgod mat, diskar och fixar hemma och hon är jävligt rolig att hänga med.

 

"Här är vi fula i kanten" blir nog vårat nya motto!

Pyssel!

Här kommer lite bilder på senaste veckornas pyssel, håll till godo!

Rensat bland mina smycken på byrånFixat fint med lyktor i köksfönstret 
Fick ett sängbord av FridaOch bäst av allt: Lina & Lenas kvällsbok!ADD?

Idag påbörjas min ADD utredning...