Frågestund


Jag tänkte dra igång en frågestund nu när jag inte kommer kunna sitta på internet resten av helgen. Då har ni gott om tid att ställa frågor till mig. Jag svarar väl på så gott som vilka frågor som helst nästan. Hoppas ni har många intressanta frågor att ställa! Det är bara att fråga på och skriva era frågor i kommentarerna så svarar jag på dom så fort jag fått internet i min lägenhet. Ha en fin helg nu allesammans!


Tjohej


Hej allihopa. Idag har vi packat och kört grejer till lägenheten och fixat hela dagen. Så nu är jag ganska slut. Jag vet att det kanske inte är så intressant att läsa om min flytt, men det är vad som har hänt idag.

Sen ska jag träffa Rex eventuellt nya ägare på fredag, dom ska ha honom på prov i två månader. Jag hoppas att han kommer passa in där och att han får det bra där. Det är synd att det skulle bli såhär men mitt liv är inte stabilt för 5 öre. Jag måste få ordning på mitt liv. Och pga hur läget har blivit så har jag ingen aning om hur det kommer se ut i framtiden. Med största sannolikhet kommer jag inte att ha tid för honom. Som sagt, det är synd att det skulle behöva bli såhär, men det var inget jag kunde förutse när jag skaffade Rex. Men jag ska nog inte berräta så mycket mer om det där för jag anser att det är min ensak hur jag väljer att lösa det här. Men nu vet ju dom i min närhet som är nyfikna och som läser detta hur läget är ungefär iaf. Det jag kan säga är iaf att jag försöker lösa detta på bästa möjliga sätt så att Rex ska få det så bra som han förtjänar det.


Rex!

Imorgon ska jag samla ihop mina sista grejer och förbereda och så... Sen imorgonkväll är det fest, wiihooo!
Det var ganska längesen jag festade känns det som. Jag och Jennie hade bestämt att vi ska passa på att festa tillsammans för hon jobbar sen typ hela sommaren så då blir det svårt. Så det ska bli kul.


 
 

Från och med lördag kommer jag nog att börja sova i min lägenhet. Men jag har inte internet fören på måndag så det blir nog tyvärr ingen uppdatering. Men ni överlever nog :). Ska nog iaf försöka klämma in ett inlägg imorgon iaf.

Sen vill jag önska er alla en fin valborgs!
 

Flytten


Flytten är igång för full rulle. Har packat i två dagar nu, imorgon börjar vi köra grejer till lägenheten. Har en massa på gång just nu som ska fixas. Jag ska nog ha internet i lägenheten på måndag. Måste varna för dålig uppdatering åtminstone resten av denna vecka. Hoppas ni inte längtar ihjäl er efter mina brutalt intressanta inlägg ;-). KRAMIZ =P

Jag blir så förbannad!


Ja... Jag blir så jävla förbannad när det snackas om "kamphundar". Jag blir så jävla förbannad när folk kallar min Rex för "kamphund". Rex är 50% Boxer och 50% Staffordshire Bullterrier, båda föräldrarna mysiga familjerhundar med fina stamtavlor. Rex har aldrig någonsin visat tecken på aggressivitet, allt handlar om lek och skoj för honom. Men jag blir så jävla förbannad när folk säger att han är en "kamphund" för det är han inte! Definiera begreppet  "kamphund"? Är det en ras? Är det vissa hundraser som hör till kategorin "kamphundar"? Är det en hund som tränats av ägaren att vara aggressiv? Är det en hund som helt plötsligt får en knäpp och biter av halva ansiktet på en unge?

För mig betyder "kamphund" en hund som har en maktgalen ansvarslös ägare som antagligen misshandlar sin hund och som tränar den för att vara aggressiv... En hund som får kämpa för att stå ut med sådan grym behandlig och fostran.

Jag blir så jävla förbannad när det alltid är just Pittbuls, Rottweilers, Amstaffar etc etc som det blir illa skrivet om. Men när en golden bitit en unge, hur ofta hamnar det ute på löpsedlarna? Typ aldrig, men saken är den att det är lika många sk "familjehundar" som attackerar som sk "kamphundar". Och varför skylls det alltid på hunden? Tänk efter för helvete! Vem är det som uppfostrar hunden? Vem är det som uppmuntrar aggressivt beteende? Vem är det som avlat hundarna? Just det, människan! Det är fan aldrig hundens fel, det är ägaren som gör hunden! En Pitbull kan vara lika pålitlig och barnkär som en Golden! Allt hänger på uppfostran och vilka beteenden man uppmuntrar. Det roliga är ju att enligt undersökning så är Taxen den ras som biter flest människor i Sverige! Och hur ofta har man läst om ett fall där en Tax bitit en människa? Jag har då aldrig läst någon sådan artikel. Tänk efter människor, Pittbulls, Rottweilers, Amstaffar, Bullterriers, Dobermans you name it alla dom är hur fina raser som helst och lika fina familjehundar som en Golden, Labbe, Tax, eller Pudel!Jävligt bra artikel, läs!Ett klipp om Pittbulls.

The Great American Pit Bull Terrier

Så förbannat less


Nu är jag så förbannat jävla less. Försäkringskassan har beslutat att jag ska inte få någon utvecklingsersättning pga jag sjukanmält mig men inte fyllt i och skickat iväg blanketten ”försäkran aktivitetsstöd/utvecklingsersättning vid sjukdom (FK6402)”. Sjukfrånvaron som det rör sig om anmälde jag den 16:e mars, men grejen är att jag fick blanketten i fråga först idag! Dom tog beslutet att jag ska inte ha någon jävla utvecklingsersättning den 16:e april. Idag den 23:e får jag hem blanketten som jag skulle fylla i för att dom skulle kunna bedömma hur mycket utvecklingsersättning jag har rätt till. Jag måste nu överklaga detta beslut för att jag ska kunna få utvecklingsersättningen. Och jag har ju bra argument för att deras beslut ska omprövas, jag fick ju för fan inte blanktetten i tid! Den ska skickas till mig automatiskt efter det att jag sjukanmält mig, men har jag fått hem någon blankett? Jo... över en månad senare efter sjukanmälningstillfället! Jag tycker det är för jävligt att jag ska behöva ta smällen för att deras system brister. Såhär lyder brevet med min överklagan iaf:


"Hej!

Lena ****** är mitt namn. 09-04-16 fick jag hem ett brev från försäkringskassan där det stod att det tagits ett beslut att jag inte ska få någon utvecklingsersättning pga jag varit frånvarande pga sjukdom och att jag inte fyllt i och lämnat in blanketten 'försäkran aktivitetsstöd/utvecklingsersättning vid sjukdom (FK6402)'. Detta beslut vill jag överklaga och jag vill att försäkringskassan ska ompröva beslutet då jag i detta brev även skickar med blanketten i fråga, ifylld. Jag besökte idag (09-04-23) försäkringskassan i Skellefteå för att få tag på denna blanketten i fråga då jag ej hittade den via självbetjäningen på hemsidan. Jag får förklarat för mig att denna blankett ska skickas ut automatiskt till mig efter det att jag gjort en sjukanmälan, vilket jag har gjort via självbetjäningen på hemsidan. Jag fick med mig blanketten i fråga hem. Men när jag kommer hem upptäcker jag att jag fått blanketten hemskickad, inte förens idag kom den. Jag har under några månaders tid haft utvecklingsersättning/aktivitetsstöd via försäkringskassan, men aldrig någonsin när jag sjukanmält mig så har jag fått hem en blankett som ska fyllas i. Jag tycker det är absurt att ni tar ett beslut om att jag inte ska få någon utvecklingsersättning pga en blankett som ej blivit ifylld och återsänd pga att ni inte skickat iväg någon blankett åt mig att fylla i! Jag har nu fått blanketten och fyllt i den och skickat iväg den, men jag tycker det är väldigt lustigt att jag får den efter ni tagit beslutet. Jag förväntar mig att få utvecklingsersättning snarast då jag anser att skulden inte ligger på mig och för att jag nu fyllt i och skickat iväg blanketten i fråga. Jag förväntar mig även att när det blir aktuellt att jag i framtiden ska få hem blanketten 'försäkran aktivitetsstöd/utvecklingsersättning vid sjukdom (FK6402)' automatiskt efter att jag sjukanmält mig. Jag ser hemskt gärna att jag får hem blanketten någon dag efter att jag sjukanmält mig och inte över en månad efter jag sjukanmält mig, så jag kan fylla i den och återsända den till er så att ni får den i tid så vi slipper några fler olägenheter av detta slag.


Med vänliga hälsningar

Lena"


Jag är helt jävla pank, ligger 77 kr back på kontot, och som tidigast får jag pengar antagligen i mitt på nästa månad så sega som dom är på försäkringskassan. Jag flyttar i slutet på denna månad, hur ska jag ha råd at köpa mat sen när jag flyttat... toapapper... schampoo?? Nä jag blir så förbannat jävla less på det här.

Helg

Nu är det äntligen helg. Jag har varit lite seg, har mest tagit det lugnt. Det kändes som att det behövdes. Jag firade att jag har fått min första lägenhet med något glas vin igår, det var välförtjänt. Idag känns det som att jag kanske ska fira lite mer, med skrovmål. Igår var det typ snöstorm på kvällen och nu är det skinande sol, är det inte typiskt april väder så säg? Nej vet ni vad, nu blir det en cigg i solen på balkongen.


Ciao!


Fick lägenheten!


Jag fick lägenheten i Bureå! Fan vad sweet, det blir min allra första lägenhet som jag flyttar in i helt ensam. Får nyckeln någon gång i slutet på denna månad eller början på nästa, och då börjar jag flytta in. Så inom kort blir det ju dags för att börja packa och så. Men men, kära vänner, då vet ni hur det gick med det :).

Vardag + hotell & restaurang


Idag har jag varit på praktiken som vanligt. Det var mycket folk, men det gick bra ändå, im a proffesional god damn it! För er som missat det så praktiserar jag på en italiensk restaurang som servitris. När jag kom hem så blev det promenad med Rex sen blev det coca cola och cigg i solen =).  Har tittat på TV ett tag och nu har jag just käkat middag. Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, chatta på msn, lyssna på musik, läsa bloggar, vara med Rex osv.

Om att praktisera som servitris

Vissa dagar är det riktigt kul att "jobba" som servitris, dom dagar då det verkligen märks att gästerna uppskattar mitt trevliga och artiga bemötande. Jag lägger mycket fokus på att vara så trevlig och artig som möjligt mot gästerna för att deras restaurangvistelse ska vara så behaglig som det bara går, dom betalar ju även för bra service eller hur?  Vissa dagar kan det dock vara mindre kul, dom dagar då det kommer mycket gäster samtidigt och man får alldeles för fullt upp för att alla ska vara nöjda. Dom blir ju aldrig missnöjda över mitt bemötande för jag är alltid trevlig och artig oavsett hur fullt upp jag än har. Det dom däremot kan vara missnöjda över är ju möjligtvis att saker och ting tar längre tid än vad man hade tänkt sig, då beror det inte bara på mig utan det kan också bero på brister i kommunikationen mellan serveringen och köket. En annan grej som inte är en höjdare är när man som servitris verkligen helhjärtat går in i rollen för att ge bra service och ett trevligt och artigt bemötande, så kanske man vissa gånger bara får sura miner och tvära svar tillbaka för mitt goda bemötande. Det märks verkligen att dom typ ser ner på en för att man jobbar som servitris, men seriöst, man kanske inte är värsta läkaren eller advokaten men man har iaf ett jobb/praktik och sitter inte bara hemma på arslet hela dagarna. Det är nästan alltid kostymnissar som jag har fått dåligt bemötande tillbaka av, till dom vill jag bara säga... Skulle du hellre vara arbetslös än att jobba som servitris/servitör?

Nej hörni vet ni vad, jag är faktiskt nöjd med att vara servitris. För jag gör det jävligt bra. Jag har fått mycket beröm från en av mina fd kursledare  som säger att jag är bra på att bemöta gäster och att det märks att jag kan min sak och att jag trivs med vad jag gör. Så alla ni kostymnissar därute som ser ner på oss som jobbar som bland annat servitris, jag törs slå vad om att det är roligare än att sitta med en massa papper och datorer hela dagarna!

 
HR3B 2008.
Ja, naturligtvis gick jag hotell & restaurang programmet på gymnasiet!Annika Östberg


Annika Östberg har suttit inne i Amerikanskt fängelse i 28 år pga bland annat dråp och polismord. Det var inte så längesedan så flögs hon hem i ett specialchartrat privatjet som kostade skattebetalarna 650 000 kronor. Och inte nog med det, i media framställs hon så gott som oskyldig och hyllas som nationalhjälte. Det tycker jag är otroligt fel för oavsett vem som gjorde vad och inte gjorde vad så har hon ju varit medhjälpare till mord. Jag tycker det är helt absurt att skattebetlarna var tvungna betala för att en brottsling skulle flygas hem, jag förstår inte varför det skulle vara så onödigt påkostat bara för att en kriminell ska flygas mellan Amerika och Sverige. Ja men visst, hon har väl avtjänat sitt straff, men det är fortfarande befängt att skattebetalarna betalade för att hon flögs hem. Visst jättekul för henne att äntligen få komma hem men det hade ju inte nödvändigtvis behövt vara så kostsamt för skattebetalarna.Hahaha, varning inte barntillåtet!


Sjuka drömmar

Jag drömde en sjuk dröm om min kompis Nicke inatt! Jag drömde att han åt upp mitt smink! Han slickade på min mascara och han stoppade ner fingret i min foundation burk och slickade på fingret som om det vore kaksmet eller något. Jag fattar inte varför jag drömer sånadär sjuka drömmar haha =D. En tidigare sjuk dröm jag hade var när jag drömde att Nalle Puh blev jagad av maffian genom ett köpcenter, fråga inte varför jag drömde så för jag vet inte ens det själv haha =P.


Sol!

Oj vad härligt med sol! Står man stilla i solen en stund blir det riktigt varmt och skönt. Hoppas det här håller i sig bara så den förbannade snön smälter bort snart. Hoppas ni är ute i solen idag, jag ska då snart ut på en promenad med Rex i det fina vädret!

Kungligt bröllopSåhär står det i aftonbladet angående kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop:
Inte fattiga
Ulla Andersson (V) ser saken ur ett annat perspektiv och menar att kungahuset har tillräckligt med pengar. – Jag tror inte det är någon fattig familj, precis. De har ju en hel del skattemedel till sitt förfogande varje år, och jag tror nog att de klarar sig med de summor de faktiskt har fått genom åren. Och visst har kungen en välfylld skattkista. 296 miljoner kronor hade han i förmögenhet enligt 2007 års taxeringsuppgifter, har Aftonbladet tidigare rapporterat. Dessutom tillkommer apanage till kungen och Victoria. Förra året uppgick summan till 110 miljoner kronor.

Protestvåg på Facebook

Frågan är hur svenska folket ser på saken. På Facebook har flera grupper redan startats i protest mot kronprinsessans bröllop som kan bli kostsamt för skattebetalarna. Gruppen "Vägra betala Victorias bröllop" har cirka 3 500 medlemmar. – Dom kan betala sitt bröllop själva... Inte var det nån som betalade mitt, skriver en medlem. Andra tar upp finanskrisen och anser att skattepengarna borde gå till viktigare ändamål. – Kul att typ halva Sverige varslar/ blir varslade och så får man stå och betala sånt här skit, skriver en annan medlem.
Dom uppskattar även att hela kalaset kommer gå på kring 10 miljoner kronor. Visst det är ett kungligt bröllop och det är väl klart att det ska vara flott, men asså måste det vara så våldsamt påkostat? Sen håller jag med dem på facebook, skattebetalarna ska inte behöva kosta på sig deras bröllop, dom har väl för fan råd att själva betala sitt bröllop! Jag tycker det är helt sinnesrubbat att det ens diskuteras om att skattebetalarna ska behöva betala för deras bröllop. Vafan vi vanliga svensson får ju betala för våra egna bröllop. Men visst om skattebetalarna ska betala för deras bröllp då kan ju dom sen betala för skattebetalarnas bröllop hädanefter. Sen håller jag med om att man ska ha finanskrisen i tankarna också, jag menar seriöst, det finns väl viktigare saker att lägga pengar på än deras bröllop som dom egentligen har råd att betala för själva? Och hur ska deras bröllop gynna oss svenskar egentligen? På vilket sätt gynnar det skattebetalarna att dom ska betala för deras bröllop? Näe, snälla nån vart är Sverige påväg.

 

Plastikoperationer


Nu tänkter jag spy ut mina åsikter om plastikoperationer, främst då bröstoperationer. Det första jag tänker dra upp är att dom som har/ska operera brösten oftast redan hade/har stora bröst... men dom vill ha dom ÄNNU större! Jag fattar inte nöjet med att ha brösten alldeles under hakan. Ofta kan det dessutom leda till ryggproblem. Det kostar en förmögenhet och det kan uppstå komplikationer. Rent allmänt så är det oftast såna personer som redan är snygga som ska operera sig i hopp om att bli ÄNNU snyggare, men kan man bara inte vara nöjd som man är? Det finns vettigare saker att lägga pengar på än att operera brösten. VISST jag kan förstå en tjej som blir misstagen att vara kille för att hon har så små bröst, och tycker man att man har råd med det så visst, knock yourself out. Men vart tror tjejer att dom ska komma med enorma silicon bröst egentligen? Tror dom att dom kommer bli tagna på allvar? Jag blir jätteirriterad på brudar som har minst dubbelt så stora bröst som jag har sitter och tycker synd  om dem själva för att dom har ju så smååå bröst och dom ska minsann operera dom. It's all in you head säger jag bara. Vad tror ni att ni kommer att uppnå med större bröst? Jag förstår ju visserligen dom känslo kalla bitcharna som vill vara ännu snyggare än dom redan är för det är det enda dom har. För dom har ingen charm, dom har inget intellekt, dom bryr sig bara om dom själva, det enda dom har det är att dom är snygga. Om man redan är snygg och redan har stora bröst... då förstår jag inte varför man ens överväger plastikoperation.

Att man ens överväger att plastikoperera sig tycker jag tyder på osäkerhet. Många tjejer säger "men jag gör det ju för att JAG tycker att det är snyggt, jag gör det inte för att jag vill att killar ska se mig eller så". Men... seriöst... måste man vara snygg för att må bra och trivas med sig själv? Om inte media hade varit så påträngande och om vi inte var så jävla lättpåverkade och osäkra så skulle betydligt fler vara nöjda med sig själva som dom är tror jag. Jag förstår inte varför folk accepterar dessa sjuka ideal.

Jag blir dessutom irriterad över blaskorna dubbelmoral. På ena sidan kan det stå te.x "Var dig själv - det kommer du längst med!" medan det på nästa sida kan stå te.x "gå ner 3 kg på en vecka!" eller "så gör du för att bli den coola tjejen"

...Djup suck...


Om jag skulle kunna plastikoperera mig?

Nej... det jag skulle kunna sträcka mig till som värst vore väl KANSKE en fettsugning OM jag hade onödigt mycket med pengar och då syftar jag dessutom på när jag vore i kanske 40 års åldern eller något sånt. Men jag skulle ALDRIG låta någon stoppa plast i mina bröst, ALDRIG!! Fy fan vad jag hade blivit äcklad av mig själv av att ha något i min kropp som inte hör dit. Visst det vore jättetrevligt med lite större bröst, det måste jag medge, men jag skulle aldrig lägga mig under kniven för det. Jag väljer att vara nöjd med hur jag ser ut istället. Jag tycker att naturligt är vackrast!


 
 

Visningen


Det gick bra på visningen. Fin och ganska fräsch lägenhet, nya vitvaror och så. Nära och bra till Bureå centrum. Får hoppas bara att jag får lägenheten! Annars har det inte hänt så mycket mer idag, har promenerat med Rex som vanligt. Imorgon är det praktik som vanligt och sen på fredag är det röd dag så då blir det nog ingen praktik tror jag. Tvättid imorgon dessutom, har MASSOR att tvätta, men det blir skönt att få det överstökat.Vad händer i helgen...? Ingen aning.

Visning

Tjolahopp tjolahej!

Nu ska jag på visning på en lägenhet i Bureå minsann!


Tjabba dabba ding dong!

Gubben


En annan grej som jag blir irriterad över är en gubbe som kommit fram till mig hela tre gånger de senaste kvartalet och sagt till mig "jag tycker synd om dig, för du är slav under nikotinet" och vad har jag svarat? "Jaha..." eller "Jaa... jag vet att du tycker synd om mig". För det första är det inte hans problem. För det andra så är det väl inte synd om mig då jag är så pass dum att jag röker, jag får väl för fan skylla mig själv. Jag är jättedum i huvudet som röker för det är både dyrt och jag förstör mina lungor, men saken är den att det är ganska lindrigt att jag bara röker. Jag hade lika gärna kunnat vara nere i drogträsket vid det här laget, men jag har stått emot och hållit mig till endast cigaretter. Jag försöker absolut inte skylla ifrån mig mitt ciggarett beronde på att jag haft det jobbigt eller så, det är ingen ursäkt. Det jag menar är bara att med tanke på hur jobbigt jag haft/har det så är det inte så konstigt att jag behöver något som lugnar nerverna.

Det är ju svårt för den där gubben att veta hur jag haft det men jag tycker fortfarande inte att man ska gå fram till främlingar och säga att man tycker synd om dem för att dom röker. Det är som att jag skulle gå fram till den där gubben och säga: jag tycker synd om dig som går fram till främlingar och säger att du tycker synd om dem för att dom röker för att du gör det bara för att få prata med någon för att du är så gamal och ensam.


 

Föräldrar


Jag blir så irriterad när jag ser föräldrar som går med sina barn på stan och låter ungen gå 5 meter bakom dem. Har dom ingen koll på sina ungar eller? Fattar dom inte att barn är väldigt oförutsägbara? Mitt vad det är ser ungen något roligt och springer åt ett annat håll medan morsan/farsan är upptagen med att se sig för medans dom knappar på sin handdator. Det går så fort så är ungen borta, vad gör dom då? Barn tänker sig ju inte för heller, när dom tittat klart på det som var så roligt och lockande så är ju morsan/farsan borta. Och inte vet väl ungen vad den ska ta sig till heller, dom har svårt att avgöra om det är bättre att stanna där dom är eller om dom ska springa och leta morsan/farsan. När jag var liten då höll mina föräldrar mig i handen när man var på stan eller när man var och handlade minsann. Inte för att det är mitt problem men snälla alla ni föräldrar därute, ha uppsikt över era barn och håll dem i handen när ni går på stan eller är på affären och handlar! För jag blir så sjukt irriterad när ni låter er unge gå typ 5 meter bakom er för att ni har så förbannat bråttom, det verkar nästan som att ni inte bryr er!